O nama

U sjeverozapadnom dijelu Istre, na brdovitim obroncima gornje Bujštine, smjestio se srednjovjekovni gradić Momjan. Dominantan u davnoj prošlosti, svoje bogato nasljeđe ostavio je svima nama koji ovdje živimo i svima onima koji ga posjećuju, obilaze i uživaju u njegovu bogatstvu.

Omeđen vinogradima i maslinicima, s predivnim pogledom na Jadransko more i Alpe, Momjan je odredište koje se mora posjetiti i doživjeti. Boravak u njemu trajan je i jedinstven ugođaj.

Nezaobilazna odredišta Momjanštine naše su vinarije i konobe koje ovaj krajolik čine još zanimljivijim i privlačnijim. Zato smo prije dvadesetak godina utemeljili obiteljsku vinariju Prelac. Naša budućnost tada je postala zacrtana i neupitna – služiti zemlji, vinogradima i maslinama, svemu što smo naslijedili od svojih djedova. Do vrhunske smo kvalitete uspjeli odnjegovati autohtona vina kojima se danas i ponosimo: malvaziju, refošk i momjanski muškat. Na našoj su se zemlji udomili cabernet sauvignon i chardonnay te smo i od njih uzeli ono najbolje. A kako bismo udovoljili prohtjevima i onih najzahtjevnijih, započeli smo avanturu proizvodnje pjenušca. Ali, tu nije kraj našoj vinskoj priči. Pomno odabrano i ručno brano grožđe, svojom je pretvorbom dalo zavidne rezultate i našem roseu od refoška.

Krenemo li poslije degustacije vina u našu konobu, gdje nudimo izvornu i bogatu istarsku kuhinju, vaše zadovoljstvo bit će potpuno. Kao vrhunac naše gastronomije nudimo neizbježni i cijenjeni tartuf, kao i jela od mesa, domaće tjestenine, kruh, divlje šparoge, sezonske gljive te sve ostale delicije koje možete okusiti samo u ovom kraju. Svim jelima dodajemo maslinovo ulje iz vlastite proizvodnje čime jamčimo potpuni užitak.

Boravkom kod nas, u našim sobama Malvazija, Refošk i Muškat, istarska idila postaje stvarnost. Ovdje se ispunjavaju vaši snovi.